ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÜZEMELTETŐI ADATOK

Németh-Gellai Ildikó Dóra ev. 
Székhely: 9700 Szombathely, Akacs M. u. 45. 
E-mail: info@hacukabolt.hu
Adószám: 56672512-1-38
Nyilvántartási szám: 55342731
Szerződés nyelve: magyar
Telefonszám: 06/30/0161861
Számlaszám: 50433553-10001686-00000000

A jelen általános szerződési feltételekben Németh-Gellai Ildikó Dóra egyéni vállalkozó, mint a Hacukabolt üzemeltetője a továbbiakban: Hacukabolt, a regisztráló és adományozó személy a továbbiakban: Adományozó.

REGISZTRÁCIÓ

A Hacukabolt részére a hacukabolt.hu weboldalon is részletesen ismertetett használt ruházati termékek (női ruhák, női cipők és kiegészítők, illetve gyerekruhák, gyerekcipők és kiegészítők) adományozására van lehetőség. Az adományozáshoz a hacukabolt.hu weboldalon történő regisztráció szükséges, amely során a sikeres regisztráció érdekében valamennyi kért adatot (név, e-mail cím, jelszó) meg kell adni. Az oldal jelzi az Adományozónak, ha adatai hiányosak, így azokat javítani kell. 

Egy e-mail cím alatt csak egy regisztráció kezdeményezhető.

A regisztrációt követően az Adományozónak a megadott e-mail címre érkező automatikus levélben található, kék színnel kiemelt linken meg kell erősítenie a regisztrációját. 

A „Sikeresen megerősítetted a regisztrációdat!” rendszerüzenettel egyidejűleg az Adományozó a Hacukabolt közösségének tagjává válik, ezzel támogatja az újrahasznosítás Hacukabolt által képviselt formáját és élhet a közösségi vásárlás lehetőségével. A sikeres regisztrációt visszaigazoló e-mail is jelzi. Amennyiben „A megerősítés nem sikerült!” rendszerüzenetet kap az Adományozó, az info@hacukabolt.hu, valamint a +36300161861 elérhetőségeken tudja felvenni a kapcsolatot a Hacukabolt munkatársával.

A megadott jelszót az Adományozó bizalmasan kell, hogy kezelje. Ha azt jogosulatlan személy megszerzi, az abból eredő károkért, hátrányokért a Hacukabolt nem vállal felelősséget. 

Új jelszó beállítása (elfelejtett jelszó) szintén a hacukabolt.hu weboldalon kezdeményezett rendszerüzenettel történhet. 

A regisztráció során az Adományozó az ÁSZF-ben és az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat a regisztrációs felületen külön nyilatkozatban elfogadja, és az adatkezelési tájékoztatóban részletezett adatkezelésekhez hozzájárul az alábbiak szerint:

 Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Az adatkezelési tájékoztató megtekintése linkre kattintva elérhető a tájékoztató teljes tartalma.

A regisztráció adományozási kötelezettséggel nem jár. 

A regisztrált adatokat a Hacukabolt az Adományozó kérésére törli a rendszerből. Ez azonban biztonsági okokból csak akkor végezhető el, ha a törlési kérelmet az Adományozó az info@hacukabolt. hu címre küldött e-mailben is megerősíti. 

ADOMÁNYOZÁS

Adományozásra a regisztrációt követően van lehetőség.  

ADOMÁNYOZHATÓ HASZNÁLT TÁRGYAK:

Női ruhák: szezonális, minőségi női ruhák tiszta, frissen mosott és vasalt állapotban.

Minőségi feltételek: a ruhák nem lehetnek viseltesek, foltosak, bolyhosak, szakadtak vagy lyukasak. A gomboknak, a cipzáraknak, a gumírozásnak épnek kell lenniük. 

Nem adományozható: férfiruha, hálóruha, alsónemű, fürdőruha

Női cipő: szezonális, az évszaknak és a mai divatnak megfelelő, minőségi női cipők megtisztított talppal, sérülésmentes felsőrésszel.

Minőségi feltételek: a cipők nem lehetnek viseltesek, nem szorulhatnak javításra. A csatoknak és a cipzáraknak épnek kell lenniük. 

Kiegészítők: divatos táskák, bizsu ékszerek, övek, sálak. 

Minőségi feltételek: a kiegészítők nem lehetnek sérültek, nem szorulhatnak javításra. A csatoknak és a cipzáraknak épnek kell lenniük. 

Gyerekruhák: szezonális, minőségi, divatos lány- és fiúruhák 98-as mérettől a tiniméretig, tiszta, frissen mosott és vasalt állapotban.

Minőségi feltételek: a ruhák nem lehetnek viseltesek, foltosak, bolyhosak, szakadtak vagy lyukasak. A gomboknak, a cipzáraknak, a gumírozásnak épnek kell lenniük. 

Nem adományozható: hálóruha, alsónemű

Gyerekcipő: szezonális, az évszaknak és a mai divatnak megfelelő, minőségi, divatos, kényelmes lány- és fiúcipők 25-ös mérettől, megtisztított talppal, sérülésmentes felsőrésszel.

Minőségi feltételek: a cipők nem lehetnek viseltesek, nem szorulhatnak javításra. A csatoknak és a cipzáraknak épnek kell lenniük.

Nem adományozható: divatjamúlt cipő, kocsicipő, bébicipő, házicipő, mamusz

Kiegészítők: divatos gyerektáskák, sapkák, sálak, kesztyűk. 

Minőségi feltételek: a kiegészítők nem lehetnek sérültek, nem szorulhatnak javításra. A csatoknak és a cipzáraknak épnek kell lenniük. 

Nem adományozható: gyerekékszer, oviszsák, iskolatáska

Adományozásra csak a hacukabolt.hu weboldalon és az ÁSZF-ben rögzített feltételeknek megfelelő, a Hacukabolt képviselői által kiválasztott darabok kerülhetnek. A Hacukabolt fenntartja az adományozásra szánt használati tárgyak visszaadásának jogát indokolási kötelezettség nélkül.  

Az adományozás ellenszolgáltatás nélkül történik. Az adománylevél aláírásával az Adományozó hozzájárul használt tárgyainak a Hacukabolt általi újrahasznosításához, értékesítéséhez. Az Adományozó egyben hozzájárul ahhoz is, hogy az átvett darabokat a Hacukabolt továbbadományozza, ha azok értékesítése a Hacukabolt keretében nem járt sikerrel. Az adományozást követően a tárgyak visszavételére nincs lehetőség.  

Egyszerre maximum 15 ruhadarab (ruha, cipő, kiegészítő együtt) adományozható.

Az adományozás vásárlási kötelezettséggel nem jár. 

ÉRTÉKELÉS

Adományozáskor a kiválasztott darabok értékelése is megtörténik, amelynek során az adományok egy, a tényleges állapotukat tükröző pontértéket kapnak 1 pont = 1 Ft-nak megfelelően. A pontozást az Adományozó jelenlétében a Hacukabolt képviselője végzi az adománylevélen feltüntetett maximálisan adható pontok és a meghatározott termékkategóriák alapján. Amennyiben a pontozást az Adományozó elfogadja, a Hacukabolt képviselője kiállítja az adománylevelet, és az azon összesített pontokat jóváírja az Adományozó által regisztrált felhasználói fiókban. Az adománylevelet mindkét fél aláírja. Az Adományozó naprakészen ellenőrizheti aktuális egyenlegét, ha a hacukabolt.hu weboldalon belép felhasználói fiókjába. 

Az adományok pontértékének meghatározásakor figyelembe vett szempontok: a márka, a divatosság, a méret és az alapanyag.

VÁSÁRLÁS

A Hacukabolt kínálatából teljes áron bárki vásárolhat regisztráció és adományozás nélkül.

 Az Adományozók azonban a vásárlói közösség tagjaként jogosultak a nyilvántartott pontjaik mértékéig közösségi áron vásárolni a Hacukaboltban, akár már azonnal az adományozást követően. A Hacukabolt árcímkéin külön szerepel az adott ruhadarab ún. teljes ára és közösségi ára. A teljes árnak minden esetben 50 %-a a közösségi ár. A pontokkal rendelkező Adományozó vásárláskor csak a közösségi árat - vagyis a teljes ár felét -, fizeti meg forintban, a teljes ár másik felét az Adományozó felhasználói fiókjában nyilvántartott pontokból vonja le a Hacukabolt képviselője, ahol 1 pont szintén 1 Ft-nak felel meg. Az Adományozó a levont pontokat is a felhasználói fiókjában tudja ellenőrizni.

A pontok korlátlan ideig felhasználhatók. 

ONLINE VÁSÁRLÁS

Online vásárlásra a https://www.facebook.com/hacukabolt oldalon kifejezetten értékesítésre posztolt termékek esetében van lehetőség. A termékek lényeges tulajdonságai (márka, méret, ár, állapot) külön jelölve, a poszt leírásában olvashatók. A termékek használt, egyedi darabok, így azokból általában csak egy található a Hacukabolt kínálatában. Minőségük eltérhet a hagyományos boltokban kínált új ruházati termékek minőségétől anélkül, hogy ez a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságukat befolyásolná. 

REGISZTRÁCIÓ/VÁSÁRLÁS
 
A teljes áron történő vásárláshoz online vásárlás esetén sem szükséges külön regisztráció. Közösségi áras vásárlásra azonban ekkor is csak előzetes regisztráció, illetve megfelelő mennyiségű rendelkezésre álló pont esetén van lehetőség (ld. VÁSÁRLÁS fejezet).
 
Online vásárlást a vevő (továbbiakban: Vevő) a https://www.facebook.com/hacukabolt oldalnak küldött üzenetben vagy a terméket feltüntető poszthoz írt hozzászólásban kezdeményezhet. A Hacukabolt fenntartja magának a jogot, hogy az üzenetre vagy a hozzászólásra válaszolva jelezze, ha a termék már foglalt vagy más módon értékesítésre került. 
 
A vásárlást kezdeményező üzenetre a Hacukabolt 3 napon belül választ küld, felveszi a kapcsolatot a Vevővel, és leegyezteti a fizetés és az áru átvételének módját. Amennyiben a fizetés és az átadás módjában a felek megegyeznek, és az ÁSZF-re vonatkozó tájékoztatás megtörténik, a Vevő és a Hacukabolt között szerződés jön létre. 
 
A termékekre vonatkozó árak forintban értendők, azokat külön csomagolási költség nem terheli.
 
FIZETÉSI MÓDOK/SZÁLLÍTÁS
 
Fizetésre a termék szállításakor készpénzben vagy előre utalással van lehetőség. Előre utalás esetén a Vevő a megrendelt termék ellenértékét a Hacukabolt díjbekérőjének megérkezését követően 3 napon belül, a díjbekérőn szereplő bankszámlaszámra köteles átutalni. A vételár Hacukabolt bankszámláján történő jóváírását követően a Vevő jogosult a termék átvételére.
 
Amennyiben a Vevő közösségi áron vásárolt online, a Hacukabolt jogosult a teljes ár felét Vevő távollétében is levonni a felhasználói fiókjában nyilvántartott pontjaiból. 
 
A szállítás teljesítéséhez Vevőnek szükséges megadni a nevét, telefonszámát és a szállítási címét. A megadott adatok kezelésére az adatkezelési szabályzat az irányadó. Regisztrációval nem rendelkező Vevő a szállításhoz szükséges adatai megadásával nyilatkozik, hogy a jelen ÁSZF-t és az Adatkezelési Tájékoztatót megismerte és az adatkezeléshez hozzájárul. 
 
A Hacukabolt a Vevővel egyeztetett időpontban szállítja ki a csomagot, a kiállított számlát a Hacukabolt munkatársa személyesen adja át Vevő részére.
 
A Hacukaboltot a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.
 
ELÁLLÁS JOGA
 
Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Ptk. szerint fogyasztónak minősülő vevő (továbbiakban: vevő) a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a vevő 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a vevő az eladótól vagy a szállítótól a terméket átveszi. Vevő a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.
 
A termék visszaküldésének költsége a vevőt terheli. Az elállási jog gyakorlása esetén a vevőt a visszaküldés költségén kívül más költség nem terheli, eladó azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
 
Vevő az elállásra vonatkozó nyilatkozatát a https://www.facebook.com/hacukabolt számára vagy az info@hacukabolt.hu e-mailcímre írt üzenetben, telefonon vagy postai úton közölheti eladóval. 
 
Eladó az elállási nyilatkozat megérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a vevő részére. A visszatérítés formája azonos a vevő által alkalmazott fizetési móddal. A visszatérítést eladó mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy vevő bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 
Az elállási jog nem illeti meg azt a vevőt, aki nem minősül a Ptk. szerint fogyasztónak, azaz nem a szakmája, önálló foglalkozása vagy az üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.
 
Az ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekbe a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2018/302 rendelete (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
 

PANASZKEZELÉS, JOGORVOSLAT, FELÜGYELETI SZERVEK

Panasszal kapcsolatban info@hacukabolt.hu e-mail címen, illetve a 06/30/0161861 telefonszámon fordulhat a Hacukabolt felé. 

Az ÁSZF egyes rendelkezéseinek érvénytelensége nem érinti az ÁSZF érvénytelenségi okkal nem érintett egyéb rendelkezéseinek érvényességét. Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk., az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései irányadók.

Szombathely, 2023.04.01.