hacuka-napló k a t á v a l (3)

kinn dúl a tavasz, rajtunk meg mackóalsó az ősökről lemaradt kinyúlt pólóval. mindamennyire kényelemért kiált ez az időszak, éppen annyira kívánja az ezt megtörő divatot is. amúgy meg: miért is ne lehetne egyszerre mindkettő? kényelem és divat minden pillanatban.
számos terület átértékelődik most: több munkahely marad a home-office kényelmében, az emberek kertes házba költöznek a városközpontbeli panelből. a legtöbb nagy márka szabadidő kollekcióval rukkolt elő, pihe-puha anyagokkal, bő fazonokkal. és bár érdemes felszerelkezni néhány kényelmes kanapé-szettel, de a ruhatárfrissítéskor, azért ne dobjuk ki az összes elegáns maxiszoknyánkat. talán hamarosan jól jön az még.
szeszélyes egy időszak ez mondjuk ki. az április szokott ilyen kelekótya szeleburdisággal megérkezni, de hát mit is várunk: reggel még szálingóztak a hópihék, most meg éppen melegem lett egy szál pulcsiban. követhetetlen hétköznapokat élünk. én már lassan kisestélyit húzok a sarki boltig, természetesen sneakerrel, mert az én divatom igenis, hogy ismerje a kényelmet. csíkosat hordok kockással, Mikulásos zoknit március kellős közepén, és az utolsó turizásomkor lelt rikító sárga retro esőkabátot bármivel. a mackónacim úgyis szürke, amit a legtöbbet koptatok, hát legalább az elmaszkírozott bevásárlások idején legyen valami színes rajtam, ha már máshova úgysem nagyon érdemes felöltözni.
és erre buzdítalak most titeket is: itt az idő a papapulcsis szürkemackós hétköznapokat feldobni egy kis szivárvánnyal. készítsetek hát ti is képet magatokról a legszínesebb ruháitokban, mutassátok meg milyen bátran viselitek a legextrémebb darabokat és küldjétek el nekünk itt a poszt alá kommentben. itt az idő feldobni a szürkeséget egy kis közösségi megmozdulással.