hacuka-napló k a t á v a l (4)

ha valami nem hiányozhat senki ruhatárából a klasszikus kis fekete mellett, az néhány olyan alapdarab - nevezzük hát úgy, ahogy a szakirodalom is szereti: basic-, mint például egy bármikor előkapható fehér póló és egy extra kényelmes, bármikor jó farmernadrág.
bevallom, nekem több is van, nagyon szeretem. amikor éppen nincs mit felvenni - tudom, tudom sok helyet foglal ez a semmi -, olyankor rendszerint ezekhez nyúlok. fontos, hogy tényleg minden minta nélküli legyen, hiszen a tökéletes összeilleszthetőség csak így működhet. mivel éppen a nagy húsvéti sütés-főzés alapozásának közepén írom most ezt, hát nem is tudom máshoz hasonlítani ezt a szettet: ez az alaplé. hiszen a basic darabok legfontosabb esszenciája, hogy a fűszert, a metéltet meg a sárgarépa-zöldség-főtthúst már nekünk kell hozzáadni, ki-ki a kedvére valót.
és a lényeg: sejtenéd, hogy ezért a szettért nem léptem be egy fast fashion áruházba?! pedig nem: rajtam minden ruha másodkézből való. és mégis kényelmes, mégis divatos, és ruhatárba illeszthető. a Hacuka igazi fűszere pedig mindemellett valójában nem más, mint a közösségi élmény. és persze az egyediség. hiszen az árukészletet mi, a vásárlók alakítjuk. valójában egymás ruháit visszük haza. és bár minden ruhadarab előélete más, márkától függ, hogy tudatosan állították-e elő, vagy nem foglalkoztak ezzel a gyártáskor. de azáltal, hogy a körforgáson belül maradunk és nem bővítjük még több ruhával ezt a reinkarnálódást, hozzájárulunk ahhoz, hogy az öltözködésünk tudatosabb, környezetbarátabb legyen.
én a kép készültekor hatványozottan a természet gyermekének éreztem magam. az első napsugarak által lebarnítva, csicsergő madarakkal - mint filmekben a háttérzene, itt-ott döngicsélő bogarakkal, a zöld fű talpcirógatásával. újrahasznosítottban. tetőtől talpig.
mert a divat nem vész el, csak újrahasznosul.