hacuka-napló k a t á v a l (9)

elérkeztünk az év matematikailag legszebb időszakához: ahhoz a csodálatos fordított arányossághoz, ami a nappalok és a nadrágok hossza között van. hiszen ahogy az előbbiek hosszabbodnak, ez utóbbiak úgy rövidülnek.
de nincs is ezzel gond. persze azért amikor már a napfordulóhoz közeledünk, ügyelni kell, nehogy mégis túl rövid legyen egyik-másik.
azonban a nagy dilemma sosem vakációzik - mint minden más esetben, itt is elég nehéz eldönteni, hogy milyen fazon, milyen szín, milyen anyag. amikor a kiválasztásé a sor, hát olyan, mintha egy hatalmas mezőn lennénk, számtalan sokféle virággal, de azért mi is tudjuk, hogy szívesebben nyúlunk a pipacshoz, mint a büdöske után. és ugyebár a nadrágok mezején sem szívesen tévesztenénk ekkorát.
sok szempontot kell átgondolnunk: a magasságunk, az arányaink, a bőrünk árnyalatát, a többi ruhánk színét, és úgy egyébként a stílusunk. én - azt hiszem látszik - magasderekú párti vagyok, hiszen egy picit alacsonyra sikeredtem. ez optikailag egy kicsit megnyújt - no, nem leszek azonnal Victoria's Secret Angel, de nem is tűnök egy rosszul öltözött Törpillának. az anyag, hiszen nyár van, legyen minél finomabb, könnyedebb. én megpróbáltam már tavaly a kordbársony rövidnadrágot, így nektek már nem kell - pont olyan, mint egy kötött haspóló, hogy nem értem, miért jó.
a fazon talán a legnehezebb, de ha egyedül nem sikerül dönteni, hogy vajon jól áll-e, mi segítünk. hiszen a Hacukában senki nem fogja azt mondani, hogy jól áll valami, csak azért, hogy hazavidd magaddal. de hidd el, boldogan fogjuk tudatni veled, ha a kiszemelt nyári shortot, mintha rád szabták volna.
és gyertek is próbálni sokat, ugyanis már villódzik a szemünk a számtalan rövidnadrágtól. itt az ideje beszerezni a nyári ruhatár alapdarabjait. és ne felejtsetek el hozni is magatokkal valamit, ha már esetleg nem szeretnétek felvenni többször, vagy már nem illik be a ruhatáratokba. valakinél új esélyt kaphat.
hiszen tudjátok: a divat nem vész el, csak újrahasznosul.