hacuka-napló k a t á v a l (13)

hacuka-napló k a t á v a l
megpörgettem a varázskabátom. a kedvencemet mind közül. és egy kicsit megfordítottam a dolgokat. olyan sokat beszéltem már arról mit szeretek én, hát most beszéljünk a ti kedvenceitekről. nemrég egy nyereményjáték keretében megkérdeztünk titeket: mi a kedvenc ruhadarabotok. nagy örömünkre két dolog versenyzett egymással: a farmer és a Hacukaboltban vásárolt ruhák.
a farmer örök - mondta ezt valaki egyszer, de most nem is nézek utána ki volt az, meg hát ezt "bárki mondhassa", de kivételesen ez a bárki nagyon jót mondott. ugyanis a farmer egy fantasztikus darab. ha valakinek éppen már nem kell egy, az biztos hogy új gazdát talál hamar, legyen az nadrág, ruha, kiskabát. nálunk pedig főleg új gazdára talál, ugyanis akarva akaratlan úgy alakult: rátok szabtuk, körétek foltozgattuk a Hacukaboltot.
tudjuk, hogy sokszor nem is konkrétan vásárolni jöttök be. de ha mégis, hát ruha nélkül biztosan nem távoztok. hiszen kellene egy földig érő, csíkos pamut nyári ruha, tudod olyan nyaralós, egy nyári felső, de a felkarodat takarja, mi tudjuk, nem szereted a pántost. tudjuk, ha legközelebb jössz, már közel lesz a lányod esküvője, így addig mindent megjegyzünk ami kicsit olyan esküvős. tudjuk, mi számodra az izgalmas, azt is, hogy ha tehetnéd mindent megvennél nálunk, ami jó rád, így néha már csak beszélgetünk, nincs is ruha a kezünkben. hiszen tudjuk, hogy néha nem is azért jössz. csak ki kell szakadnod valamiből. kicsit hozzáérni a textilekhez, mert mi tudjuk: megnyugtat.
és azt is tudjuk, hogy mekkora a méreted. tudjuk, hogy mi a munkád, és mit keresel hozzá. tudjuk, hogy a kislányodnak félve viszel bármit, de látatlanul is tudjuk, hogy mit viselne szívesen. tudjuk, hogy nehezen vásárolsz magadra, ezért mindig eszünkbe jutsz, ha neked valót hoznak és azt is tudjuk, hogy megbolondulsz a csipkéért, szóval már van egy külön csipkés polcunk, hogy a kezedbe adhassuk, ha jössz. a pultban álló szobainas nagyon sokat bír: minden behozott ruháról eszünkbe jut valaki. mi rátok szabtuk magunkat. de hát kire másra?
köszönjük, hogy a gardróbotok többé nem vész el, hanem nálunk újrahasznosul.