hacuka-napló k a t á v a l (23)

az idei év utolsó hacuka-szerzeményében sétálok ki a 2021-es évből. nem szeretem az évértékelőket, így most sem szeretnek leltárt tartani abból, hogy sikerült ez, ami mögöttünk van. hiszen előttünk sokkal több áll még.
bár számos témáról írtam nektek ide a két hetente megjelenő naplókba, még rengeteg van a tarsolyomban. és alkalomról-alkalomra egyre jobban bele szeretném magam ásni környezettudatos témákba a divat kapcsán és az sincs kizárva, hogy a jövőben szeretnék majd olyan embereket is mutatni nektek, akik a divat határterületein mozogva alkotnak maradandót, tudatosan. rengeteg hétköznapi hős él köztünk szinte láthatatlanul, szeretném őket előtérbe hozni, hogy megismerhessetek ti is sok lehetőséget, ami segít egy szebb és jobb jövőkép létrehívásában.
látjátok: nem foglalkozunk a múlttal. megyünk előre - én éppen ki az ajtón, kirittyentve tokától-bokáig újrahasznosítva, h a c u k á b a n.
remélem a be nem tartott új évi fogadalmak között lesz egy-egy hasznos és betartható mindenki számára. mutatok néhány ötletet, hátha a pezsgő-mámorban segít majd:
-fogadom, hogy jövőre végre beviszem a Hacukaboltba azokat a ruháimat, amiket az elmúlt két évben nem vettem fel.
-fogadom, hogy a motivációs céllal félretett farmert leadom a Hacukában és hozok magamnak helyette olyat, amiben azonnal jól érzem magam.
-fogadom, hogy a fast fashion ruha árán inkább másodkézből vásárolok.
-fogadom, hogy a táskámban jövőre mindig lesz legalább egy vászonszatyor, vagy egy tüllzsák.
-fogadom, hogy az újrahasznosított ruhák közül sem viszek haza mindent, csak azért mert kedvező az ára, csak azt, amelyikre tényleg szükségem van.
-fogadom, hogy az apró pici hibát a ruhákon megpróbálom megjavítani, ahelyett, hogy azonnal kidobnám őket.
fogadom, fogadom, fogadom,
hiszen a divat nem vész el, csak újrahasznosul.